DROPLET DIGITAL PCR (ddPCR)

Droplet digital PCR (ddPCR) er en forfining af den konventionelle PCR-metode. ddPCR-metoden er baseret på en dråbeteknologi med vand-olie-emulsion, som gør det muligt at opdele en DNA-prøve i dråber på 20.000 nano-liter. Alle disse dråber er nu uafhængige små PCR-reaktioner hver, og summen af ​​alle disse reaktioner bruges derefter til det endelige resultat. Det er de massive input af små reaktioner, der er nøgletrækket i den øgede følsomhed, der opnås ved denne metode.

Metoden gør det muligt at analysere hver dråbe som positiv eller negativ baseret på fluorescens og kan detektere tilstedeværelsen af ​​sjældne hændelser ned til 0,001 %. Denne metode giver resultater med høj præcision med en mindre mængde prøve og udfører en absolut kvantificering af det specifikke mål.

Denne avancerede teknik bruges til at finde nålen i en høstak og bruges til påvisning af lavfrekvent mosaik CNV ´s (kopinummervariation), fund af epigenetiske biomarkører til sygdomsdiagnostik i blod, methyleringsspecifik påvisning af methylerede steder, ikke-invasiv prænatal diagnosticering af monogene lidelser og påvisning af somatiske cancermutationer i blodprøver.

TESTSPECIFIKATIONER

ddPCR technique is developed by Bio-Rad.

 

Chemistry: ddPCRMultiplex Supermix, Bio-Rad.


Hardware: QX200 Droplet Digital PCR


Data processing: Data is analyzed in QX manager Software.